Project (34)Soms is het breken van de vliezen niet genoeg om de weeën effectief te maken.  In dat geval is het advies om je een handje te helpen met een infuus met weeënstimulerend middel.
Dit kan alleen in het ziekenhuis. Je krijgt een infuus in je hand of arm. Als dit tijdig gedaan wordt dan ben je nog niet uitgeput. Je hebt dan vaak een niet zo hoge dosering van het medicijn nodig en wanneer je persdrang krijgt ben je nog goed in staat om zelf mee te persen. Op tijd Bijsturen normaliseert de bevalling.

Je hoeft niet in bed te liggen, je kunt op de baarbal naast het bed zitten, of naast het bed staan. Moderne verlosbedden kunnen met een druk op de knop in allerlei standen gezet worden. Met een beetje proberen is een goede houding te vinden.  

Foetale_bewaking

 De baby wordt dan in de gaten gehouden met een CTG (hartfilmpje) waarmee de hartslag hoorbaar is. Dat betekent dat jouw bewegingsruimte enigszins is beperkt. De lengte van het snoer bepaalt hoe ver je kunt rondlopen. Sommige ziekenhuizen hebben een draadloos CTG.

Als je aan het infuus gaat worden de Begeleiding en Bewaking meestal overgenomen door het ziekenhuis team. Een doula gaat wel met je mee en zij blijft bij je.